Lukašenko podržao Dodika

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 23:27

Lukašenko podržao Dodika

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko podržao je danas "doslednu i hrabru politiku" predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

On je istakao posebno to što "čvrsto zastupa interese pravoslavaca u BiH i regionu", javlja RTRS.

"Samo istrajnost, hrabrost i sloboda mogu da odrede budućnost jedne nacije i regiona, a upravo to vidim u politici predsednika", rekao je Lukašenko nakon razgovora sa Dodikom, dodajući da je reč o starim prijateljima i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Belorusija spremna da uvek podrži Republiku Srpsku.

Lukašenko je rekao da razume poziciju Srpske i njenih političkih predstavnika koji "trpe pritiske kolektivnog Zapada".

"Pažljivo pratimo situaciju na Balkanu. Jugoslaviju su razbili, znate moj stav u najtežim vremenima tokom bombardovanja, znate i za moj odnos sa BiH. Mi znamo da vam sada nije lako i samo snaga, nažalost, danas nešto znači. A vaša moć i hrabrost mnogo znače", rekao je on.

Lukašenko je Dodiku poručio da se Republika Srpska čvrsto drži po pitanju odbrane pravoslavnog naroda.

"Imamo poverenje u vas, možete da računate na nas", naveo je on.

Dodik je ukazao beloruskom kolegi na, kako se navodi, složenu političku situaciju u BiH.

"Predsednik Lukašenko jedan je od retkih lidera koji je upoznat sa detaljima. I jedna dobra namera da se razume i pomogne u konkretnoj situaciji.

Uspešan sastanak, nastavićemo da radimo", rekao je Dodik.

Delegacija Srpske imala je sastanak i sa premijerom Bjelorusije Romanom Golovčenkom, a tokom posete beloruskoj Akademiji nauka dogovoreno je jačanje saradnje i u oblasti obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.