Kuzmanović: Dodik nije Hitler!

Izvor: RTS, 27.Apr.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović: Dodik nije Hitler!

Poređenje Milorada Dodika sa Hitlerom je "dizanje ruke" na RS i njeno rukovodstvo, poručio Rajko Kuzmanović. Članovima Veća bošnjačkih intelektualaca nije cilj razvijanje kulture mira, dodao je predsednik Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske.

Predsednik Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je da su članovi Veća bošnjačkih intelektualaca udarili na sve vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demokratije i da njihove izjave nisu ništa drugo do "dizanje ruke" na institucije Republike Srpske i njeno rukovodstvo.

Kuzmanović je, reagujući na izjave članova tog veća koji su predsednika Republike Srpske uporedili sa Hitlerom, istakao da je to veće grubim i skandaloznim izjavama pokazalo da mu nije cilj razvijanje kulture mira, saradnje, vladavine prava i poštovanje Ustava.

Članovi tog veća, dodao je, postaju politički aktiv i biro koji grubo vređa ceo jedan narod i njegovo legitimno izabrano rukovodstvo.

"Prosipanje tolikog stepena mržnje je nedopustivo za bilo koga, pogotovo za ljude koji sebe zovu intelektualcima. Reći za predsednika pola države da je Hitler nije ništa drugo do prezentovanje njihove politike, a ne politike i delovanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika", rekao je Kuzmanović za Glas Srpske.

Jedna od poruka Veća kongresa bošnjačkih intelektualaca sa sarajevske tribine bila je i da "Dodik mora biti zaustavljen kao što je morao biti i Hitler".

Kuzmanović je ocenio da se takvim nastupom Veće bošnjačkih intelektualaca legitimisalo da mu nije mesto u akademskoj zajednici i poručio da sva demokratska javnost mora ustati i ograditi se od takvog vokabulara.

Profesor istorije Zoran Pejašinović smatra da je reč o političkom konceptu nekih partija ili nekih političkih faktora koji narodima u BiH nemaju ništa pametnije da ponude. Pejašinović je zaključio da oni tom politikom straha i paranoje pokušavaju da profitiraju i ostanu na vlasti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.