Korišćenje Bonskih ovlašćenja bi stvorilo haos u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 14:50

Korišćenje Bonskih ovlašćenja bi stvorilo haos u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da bi, ukoliko visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit kreneo da smenjuje srpske predstavnike u organima vlasti na osnovu Bonskih ovlašćenja i bilo koja mera u tom smislu bio samo doprinos stvaranju još većeg haosa u BiH.

Dodik je rekao odgovarajući na pitanja novinara je vlast u Republici Srpskoj izabrana na demokratskim izborima i da je to potvrdio OEBS, ali da novog visokog predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niko nije izabrao.

"Svi smo mi izabrani na demoktratskim izborima, koji je OSCE potvrdio da su bili fer i pošteni i mi predstavljamo upravo taj demokratski kapacitet, a ovog koji se sada predstavlja kao visoki predstavnik niko nije izabrao, tako da je on samozvani visoki predstavnik", naveo je Dodik.

Kaže da bi svakako bilo koja mera u tom smislu stvorila još veći haos u BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"MOŽE RAZGOVOR NA JAHORINI!" Dodik poručio da je spreman za sastanak sa Šmitom, ali pod ovim uslovima

Izvor: Blic, 04.Avg.2021

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da bi, ukoliko visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit krenuo da smenjuje srpske predstavnike u organima vlasti na osnovu bonskih ovlašćenja ili se odlučio na bilo koj meru u tom smislu, to bi bio samo doprinos stvaranju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.