Konaković i Dodik najavili saradnju na pitanjima važnim za građane BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2023, 22:24

Konaković i Dodik najavili saradnju na pitanjima važnim za građane BiH

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedin Konaković u Banjoj Luci su razgovarali o saradnji na brojnim poljima koja se odnose na funkcionisanje BiH i rješavanje mnogobrojnih otvorenih pitanja, bitnih za životni standard bh. građana. Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je kroz uspostavljeni mehanizam veoma efikasno formirano Vijeće ministara BiH, a koje je već započelo s radom. Naveo...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Konaković: Šmit mora da reaguje, on nas je sam doveo u ovu situaciju

Izvor: Danas, 02.Feb.2023, 15:04

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nakon prve sednice Saveta ministara u novom sazivu pozvao je visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da deblokira formiranje Vlade Federacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.