Konačna odluka: Sto godina Prvog svetskog rata obeležava se u Višegradu!

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačna odluka: Sto godina Prvog svetskog rata obeležava se u Višegradu!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će definitivno, 28. juna, na Vidovdan, u Andrićgradu, kraj Višegrada, biti obeležena godišnjica početka Prvog svetskog rata.

“Ideja Andrićgrada je pobedila, bez obzira na sva osporavanja i, kako je rekao, nasrtaje iz prošlosti, jer danas kameni grad na Drini omogućava da Višegrad bude prepoznatljiva tačka na karti, ne samo ovog dela Evrope, već i celog sveta”, rekao je Dodik.
“Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je juče ovde bio ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski govori o značaju onoga šta je ovde urađeno. Definitivno, 28. juna, na Vidovdan, u Andrićgradu, kao remek delu Emira Kusturice, biće obeležena godišnjica početka Prvog svetskog rata, ali i ozvaničeno okonačanje realizacije ovog grandioznog projekta – Andrićgrad”, rekao Dodik novinarima nakon javnog skupa pod nazivom “Za bolji Višegrad”.
Dodik je naglasio da je danas došao u Višegrad da proglasi pobedu Andrićgrada.
Prema njegovim rečima, grad od kamena posvećen je nobelovcu Ivi Andriću i kao takav jedinstven je na svetu.
“Niko bolje nije opisao karakter, psihologiju i istoriju kroz vekove od samog Andrića, i zato je ovaj grad posvećen njemu i njegovom delu, ali je i spomenik istoriji srpskog naroda”, istakao je Dodik.
Predsednik Srpske i lider SNSD-a je najavio da će Višegrad biti univerzitetski grad, jer se, kako je rekoa, ozbiljno pristupa ideji stvaranja panslovenskog univerziteta za lepe umetnosti, iza čega stoji Ruska Federacija.
Odlučan je, kaže, da sa Kusturicom sprovede projekad Andrićgrada do kraja.
“U tome imam veliku podršku vlada i Republike Srpske, i Srbije i Ruske Federacije”, istakao je Dodik.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Proglašavam pobedu Andrićgrada"

Izvor: B92, 16.Mar.2014

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da će definitivno na Vidovdan 28. juna, u Andrićgradu kraj Višegrada, biti obeležena godišnjica početka Prvog svetskog rata...Ideja Andrićgrada je pobedila, bez obzira na sva osporavanja i, kako je rekao, nasrtaje iz prošlosti, jer danas kameni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.