Komšić optužuje Dodika za pobunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 10:23

Komšić optužuje Dodika za pobunu

Nakon najave srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će Republika Srpska povući saglasnost na sporazume o vojsci i Visokog sudskog i tužilačkog saveta, oglasio se aktuelni predsedavajući Predsedništva Željko Komšić tvrdnjom da je to "krivično delo pobune".

"Ne može se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa povući jer sve te institucije formirane su nakon što je većina u Parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH njihovo formiranje izglasala, uključujući i SNSD", istakao je Komšić.

Komšić tvrdi da bez odluke Parlamenta BiH, te odluke nema.

" Osim toga, to je krivično delo pobune", naveo je Komšić, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodik je sinoć rekao da proteklih dana popisuju sve ono što su uradili visoki predstavnici kroz sporazume i davanja saglasnosti.

"Mi ćemo povući naše saglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS-u", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić: Povlačenje saglasnosti za Oružane snage BiH i VSTV je krivično djelo pobune

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2021

Bez saglasnosti parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH) Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) ne može povući saglasnost na sporazum o formiranju Oružanih snaga BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.