Komšić o Dodiku: To je pobuna

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 09:49

Komšić o Dodiku: "To je pobuna"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocenio je kao krivično delo izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je istakao da će biti povučene saglasnosti Republike Srpske na sporazume o formiranju Oružanih snaga BiH i Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS).

"To je krivično delo pobune", kazao je Komšić.

Prema njegovim rečima, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta BiH ne može se povući odluka o formiranju OS BiH i VSTS.

"Ne može se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa povući, jer su sve te institucije formirane pošto je većina u parlamentu BiH, uključujući i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izglasala njihovo formiranje", naveo je Komšić.

Dodik je ranije izjavio da se proteklih dana popisuje sve ono što su uradili Visoki predstavnici ili kroz sporazume i davanja saglasnosti za formiranje tih institucija na državnom nivou.

"Mi ćemo povući naše saglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz "rušenje" zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira vojska Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.