Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim besnim glistama

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim besnim glistama

Povodom zahteva srpskog člana predsedništva Milorada Dodika da podnese ostavku, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da ima razumevanja sa svog kolegu u određenim situacijama, ali o ovome, kaže, neće da raspravlja.
Komšić je dodao kako s "djetetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Mogu imati razumijevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim bijesnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsjedništvu, morat će da se strpi još dvije godine", rekao je Komšić.
Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sutkinju Ustavnog suda BiH iz Nemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsedništva BiH, prenosi Kliks.
Predsedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutkinji bio dostupan.
"Ako neko misli da je neko ovdje naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumijem, on dolazi iz dijela BiH gđe je njegova riječ prva i posljednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom 'mrskom' Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.
On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih reči i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.
Komšić je kazao i da je Dodik danas glasao po svim tačkama dnevnog reda, ali je bio samo za jednu koja je usvojena.
"To je tačka oko pomilovanja. E sad, šta su oni zaključili u NSRS, da li učestvuju ili ne to je njihova stvar, ali je činjenica da je gospodin Dodik došao na sjednicu i odlučivao", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Komšić: Dodik će morati da (me) trpi još barem tri godine

Izvor: Beta Video, 19.Feb.2020

SARAJEVO - ``To što se njemu ne svidja što sam ja u Predsedništvu, e pa moraće da trpi još barem tri godine``, kazao je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, komentarišući Dodikov poziv da podnese ostavku. (CH2) Beta/viphd.ba

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.