Kome nije dobro u BiH može da ide

Izvor: Glas javnosti, Srna, 23.Mar.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome nije dobro u BiH može da ide

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić rekao je danas u Sarajevu da "onaj kome nije dobro u BiH može da ide, ali da ne može ništa uzeti".

Komentarišući izjavu predsednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika da bi se moglo razgovarati i o razdruživanju unutar BiH, Silajdžić je ocenio da je reč samo o retorici, koja neće imati efekta.

- To je samo retorika, to su samo izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje ne mogu da imaju ikakvog efekta. Ako nije moglo topovima, ne može ni mikrofonima sasvim sigurno - poručio je Silajdžić, posle sastanka članova Predsedništva BiH sa delegacijom NATO, koju je predvodio generalni sekretar Anders Fog Rasmusen.

Prema njegovim rečima, oni koji govore o dezintegracijama potpuno su izvan istorije.

Rasmusen je rekao da nikakve izjave koje mogu da štete jedinstvu BiH neće biti korisne BiH na njenom putu ka NATO.

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče da se BiH održava samo zato što stranci pokušavaju da zadrže privid njenog funkcionisanja i da je vreme za diskusiju o mirnom razdruživanju.

U prevodu Silajdziceve izjave, to bi glasilo, da onima koji se ne slazu sa izvesnom politikom, nacinom zivota itd, nije mesto u njegovoj Bosni. Rekao bih da je to poziv na etnicko ciscenje, jer,

Musimanima ne smeta ono sto mozda smeta Srbima i Hrvatima,.Kad bi to Srbi izjavili, doslo bi verovatno odmah do evociranja nemernog krsenja ljudskih prava. Medjutim kada to Silajdzic kaze, onda to ima drugo znacenje. Kada su Albanci proterali Srbe sa Kosova to su strani izvestaci nazvali, "preseljeno stanovnistvo", a kada su Srbi preselili civilno stanovnistvo, onda se to nazvalo "etnicko ciscenje".Dakle Haris Silajdzic mora da se pomiri sa cinjenicom da se jednom delu stanovnistva BiH mnoge stvari ne svidjaju i da on to mora da postuje, jer ako se to njemu ne svidja moze slobodno da ode negde drugde.

Pa zasto ovaj zlocinac ne ode u Saudi Arabiju

Silajdzicu nisi ti nikakva sila i mi te necemo ni za sta pitati kada dodje vreme za adio BiH.

verovao bi tvojoj prici da si obrazlozio i zast Srbima ni Hrvati ni muslimani nisu dobri.

U svojoj "teoriji" (smesnoj) trpas u isti kos Srbe i Hrvate, kao "zrtve", a u realnost su se Sti i Hrtvati klali medjusobno

Mislim da poslje ove izjave Silajdzica svima srbima u Republici srpskoj klimaju noge a neki su se i upiskili od straha. Zna vrlo dobro svet ko je Silajdzic i koji su mu dometi. On je otrov sa kojim hrani turke u bosni. Bas bi volio i to da dozivim i da vidim kako ce on to da spreci srbe da se odvoje. Bilo bi mu mnogo bolje a i svim turcima u BiH da se ne igraju vatrom.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Silajdžić žestoko na Dodika

Izvor: RTS, 23.Mar.2010

Burne reakcije zvaničnika BiH na izjavu premijera RS Milorada Dodika da je vreme za razgovore o "mirnom razlazu". Silajdžić poručio da "ako nije moglo topovima, ne može ni mikrofonima"...Izjava premijera Republike Srpske Milorada Dodika da se Bosna i Hercegovina održava zato što stranci pokušavaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.