Kad budem morala da molim Dodika, ubiću se

Izvor: Mondo, 28.Okt.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kad budem morala da molim Dodika, ubiću se"

Predsednica pokreta "Majke Srebrenice" Munira Subašić žestoko se obrušila na predsednika Republike Srpske. Najavila je i da će novom načelniku Srebrenice zabraniti ulaz u Potočare.

Foto: Youtube/Screenshot

Nakon što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik Udruženju "Majke Srebrenice" ponudio kancelariju u zgradi Opštine Srebrenica, Munira Subašić za Klix.ba je izjavila da im ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treba nikakva pomoć od "negatora genocida koji vređa Srebreničane".

Subašić tvrdi da ih Milorad Dodik vređa svake godine, a posebno pred 11. juli i komemoraciju u Potočarima te da "uvek kada mu trebaju poeni postaje mirotvorac".

"Nama od Dodika ne treba ništa. Kada budem u situaciji da ga moram moliti, neću raditi, ni biti u Udruženju - ubiću se. Kada mu je 2006. godine trebala pomoć, majke Srebrenice su mu je pružile, jer je i tada glumio mirotvorca i priznao genocid", rekla je Subašićeva.

Ona je negodovala i zbog izjave šefa Misije Evropske unije (EU) u BiH Larsa Gunara Vigemarka koji je prethodno ocenio da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te opštine te ga pohvalio za to.

"Šef Misije EU u BiH je rekao da je Grujičić budućnost Srebrenice, a ja to nikada neću prihvatiti. On neće biti moj načelnik niti načelnik mojih nišana. Za vreme dženaze neće moći ući u Potočare, jer ću ja sprečiti njega i njegove saradnike", izjavila je Munira Subašić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.