KOMANDANT ZLOGLASNOG EL MUDŽAHIDA PONOVO PRETI: Uputio JEZIVU pretnju srpskom narodu i Dodiku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2024, 00:04

KOMANDANT ZLOGLASNOG "EL MUDŽAHIDA" PONOVO PRETI: Uputio JEZIVU pretnju srpskom narodu i Dodiku!

Stigao odgovor iz Republike Srpske

"Granica postoji, ona je na Drini i biće ako Bog da, od BiH možete poneti ono što vam ostane na cipelama, ja bih vam rado možda i cipele izuo, al' eto cipele vam nećemo dirati".

Ovo je odgovor Sanina Muse bivšeg pripadnika zloglasnog odreda "Еl mudžahid" i lidera jednog političkog pokreta iz drugog entiteta na brojne osude koje je dobio nakon što je najavio da će u ponedeljak sa svojim pristalicama doći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pred Sud BiH.

Na zabrane okupljanja sarajevske policije se oglušio, uporan je i kaže da će ukoliko dođe podrška predsedniku iz Srpske, on i njegovi sledbenici doći pod zastavom pod kojom su, kako i sam kaže, ratovali.

- Bujrum dođite pratite suđenje ko i do sada, ali ćemo sada doći i mi, da i mi takođe propratimo suđenje, da možda ponesemo neku poruku koja se tiče secesije i 20 godina pretnje istog Milorada Dodika, možda ćemo doneti zastave sa ljiljanima, zastave BiH, zastavu koju mi volimo, pod kojom smo ratovali - zapretio je Musa.

Doći ćemo, odgovor je iz Srpske. Niko građane ne može da spreči da predsedniku daju podršku.

- Ti pokušaji zastrašivanja od strane raznoraznih lica sa kriminalnim dosijeom i onim koji su bili učesnici u raznoraznim vehabijskim organizacijama, da ubijaju, odsecaju Srbima glave ne mogu i neće sigurno da nas zastraše i mislim da trebamo doći - poručuje Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

To što priča Musa, ne čudi. Navikao je da zvecka oružjem kažu stručnjaci za bezbednost.

- Znajući istoriju Sanina Muse i njegovu ulogu u zloglasnoj jedinici Еl Mudžahid, dakle u kojoj su odsecane glave Srbima uz povike Alahu Еkber i tekbir, u suštini ovo je poziv preživelim pripadnicima i naslednicima ideologije Еl mudžahedina u BiH da dođu na proteste - kaže Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbednost i zaštitu.

Sanin Musa ima pozamašan dosije o njegovim ratnim i poratnim radikalnim islamskim aktivnostima. Njemu je pre dve godine zabranjen ulaz u Srbiju zbog propagiranja ekstremnog radikalizma i održavanja veze sa tamošnjim vehabijama.

(Srbija Danas/ATV)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.