Josipović u Banjaluci i Jajcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 05:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović u Banjaluci i Jajcu

BANJA LUKA -

Hrvatski predsednik Ivo Josipović boraviće danas u radnoj poseti Jajcu i Banjaluci, gde će mu biti uručena nagrada za ličnost godine lista "Nezavisne novine", saopštio je njegov kabinet.

Iako je povod Josipovićeve radne posete dodela nagrade "Nezavisnih novina", hrvatski predsednik će prilikom boravka u BiH imati niz susreta sa zvaničnicima BiH - predsednikom RS Miloradom Dodikom, članovima Predsedništva BiH, kao i s predstavnicima međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajednice, ali i Hrvatima koji žive u BiH i onima koji su tamo izbegli.

Ističući da je Josipović, pored nagrade za ličnost 2010. godine u izboru čitalaca i redakcije "Nezavisnih novina", dobio i nagradu Instituta za mir iz Sarajeva, predstavnici kabineta su na brifingu za novinare izrazili zadovoljstvo što su u celoj BiH prepoznati napori i doprinos Josipovića u stvaranju atmosfere tolerancije, pomirenja i saradnje koji dovode do stabilnosti u regionu.

Svečanosti dodele nagrade Josipoviću u Banjaluci prisustvovaće, prema najavi iz njegovog kabineta, brojni zvaničnici BiH, kao i lideri iz regiona, predstavnici međunarodne zajednice u BiH, veći broj ambasadora i diplomata iz Sarajeva.

Josipovićeva poseta BiH počinje susretom s lokalnim vlastima i građanima Jajca, posle čega će, s obzirom da je tog dana katolički praznik Sveti Nikola kad se daruju deca, Josipović obići dečji vrtić u Barama i svetilište Svetog Jovana Krstitelja u Podmilačju.

U Banjaluci se prvo sreće s Udruženjem Hrvata Banjaluke osnovanim nakon njegove prve posete Banjaluci, a nakon toga s predsednikom RS Dodikom, prvo nasamo, zatim sledi susret delegacija - delegacije RS u kojoj su nadležni ministri sa hrvatskom delegacijom u kojoj će biti predstavnici udruženja Hrvata, šefovi hrvatskih stranaka i privrednici.

Na dodelu nagrade iz Sarajeva stići 20-ak istaknutih ličnosti iz sveta kulture i to je prvi put da "Sarajevo dolazi u Banjaluku", rekli su u Josipovićevom kabinetu.

Josipović se u Banjaluci neće sastati s predstavnicima udruženja izbeglih Srba.

U Josipovićevoj delegaciji će biti čelni ljudi hrvatskih parlamentarnih stranaka, kao i veći broj privrednika koji će razgovarati sa svojim kolegama iz RS o privrednoj saradnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.