Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Dec.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović danas sa Dodikom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović danas će u Banjaluci primiti nagradu Ličnost 2010. godine koju su mu dodelile banjalučke Nezavisne novine za angažovanje na uspostavljanju boljih odnosa među narodima i državama u regionu.

Josipović će u Banjaluci razgovarati i s najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i međunarodne zajednice, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatske. Kako je novinarima ranije rečeno u njegovom kabinetu, glavne teme >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << svih tih susreta biće održivi povratak hrvatskih izbeglica u BiH, odnosno RS i privredna saradnja.

U ponedeljak prepodne Josipović će najpre posetiti Jajce gde će se susresti s predstavnicima lokalne zajednice i dečji vrtić, a zatim će obići svetilište Sv.Ivo Krstitelj u Podmilačju. Prvi sastanak u Banjaluci Josipović će održati poslepodne s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inckom, a nakon toga će se sresti i sa predsedavajućim i članom Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegović. Nakon toga sledi susret s predstavnicima Udruženja Hrvata Banjaluke i Udruženja povratnika Hrvata u RS.

Nakon toga hrvatski predsednik razgovaraće s predsednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima Hrvata koji žive u BiH, predstavnicima izbeglih Hrvata i predstavnicima privrednika Hrvata poreklom iz BiH. U ponedeljak uveče, predsednik Hrvatske primiće nagradu Ličnost godine koju dodeljuju Nezavisne novine. U njegovom kabinetu ranije je rečeno da će toj svečanosti prisustvovati i predsednici Srbije i Crne Gore, Boris Tadić i Filip Vujanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.