Izvor: Blic, Tanjug, 01.Okt.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Banjaluci

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić sastao se danas u Banjaluci sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Premijer RS izjavio je da je Jeremića upoznao sa stavovima u vezi sa novonastalom situacijom oko Elektroprenosa BiH i o načinima na koji se može deblokirati politička situacija u BiH. On je rekao da je izražen interes Srbije da pomogne u prevazilaženju postojeće situacije u BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Tražili su se načini na koji se može deblokirati politička situacija u BiH i izražen je interes Srbije da pomogne u tome", rekao je Dodik novinarima govoreći o sinoćnjoj iznenadnoj poseti šefa srpske diplomatije Banjaluci.

On je podsetio da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da ima odgovornost za njegovo sprovođenje, navodeći da su u tom okviru "vođeni razgovori o problemima koji postoje u BiH".

"Jeremić je jasno izrazio stav i podršku naporima na ovim pitanjima i sugerisao nam je da je potrebno da se uloži maksimalan napor kako bi došlo do prevazilaženja problema na otvorenim pitanjima u BiH", rekao premijer RS.

Prema njegovim rečima, na sastanku je razgovarano i o ispunjavanju uslova za zatvaranje OHR-a, kako bi se dala šansa da BiH aplicira za status u EU.

Dodik je dodao da je bilo reči i o napretku koji je u tom pravcu načinila Srbija, kao i o merama koje BiH primenjuje na putu ka bezviznom režimu.

Dodik je kazao da je bilo reči i o "nekim posetama do kojih će u narednom periodu doći u Beogradu i Banjaluci".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jeremić u Banjaluci

Izvor: RTV Pink, 01.Okt.2009

. . . Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boravi danas u Banjaluci, gde će razgovarati sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.