Jeremić: Beograd ne pritiska Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2009, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Beograd ne pritiska Dodika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić demantovao je u izjavi za Politiku da je tokom boravka u Banjaluci pritiskao premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika "u vezi sa bilo čim", dodavši da su prošli ti dani kada je Beograd zavrtao ruku Srbima u Bosni.

U Banjaluci sam boravio u nezvaničnoj, neslužbenoj, poseti. Sa premijerom Dodikom sam razgovarao o aktuelnoj situaciji u BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojasnio je on.

Mi želimo da učinimo sve što je u našoj moći da doprinesemo stabilizaciji prilika na zapadnom Balkanu na način koji će ubrzati procese evropskih integracija, rekao je Jeremić.

Na pitanje koliko Srbija može da utiče na stavove Milorada Dodika, kao i na budućnost Republike Srpske, on je podsetio da je Srbija jedan od garanta Dejtonskog sporazuma i da ima poseban interes da se u BiH uspostavi stabilnost.

"Želimo da pomognemo svojim kontaktima i savetima. Ali o svemu će poslednju reč imati demokratski izabrano rukovodstvo Republike Srpske. Srbija nema ni kapacitet, niti želju da svojoj braći bilo šta nameće. Nadamo se da će rezultat naših zajedničkih napora biti evropska, suverena i nezavisna BiH, sa snažnom i prosperitetnom Republikom Srpskom u svom sastavu", naglasio je šef diplomatije Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beograd ne zavrće ruke Dodiku

Izvor: Politika, 02.Okt.2009, 23:00

Za iskorak BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU neophodno je da se konačno zatvori OHR i da BiH počnu da vode demokratski izabrani predstavnici ..Zašto je Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova, putovao u Banjaluku i o čemu je razgovarao sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.