Izetbegović: Spreman sam na razgovor sa Dodikom uprkos pretnjama

Izvor: RTS, 25.Jul.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Spreman sam na razgovor sa Dodikom uprkos pretnjama

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović spreman je da na bilo koji način, telefonom ili u direktnom kontaktu, razgovara sa Miloradom Dodikom o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, iako, kako je rekao, predsednik Republike Srpske preti Bošnjacima.
"Pristajem na bilo koji način, samo da to bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << efikasno", rekao je Izetbegović i dodao da nema ništa protiv sastanka sa Dodikom.

Smatra međutim, da Dodikove izjave redovno smanjuju prostor za komunikaciju.
"Njegova poslednja izjava kojom poziva Bošnjake da, ako ostaju u RS, treba da izađu na referendum je jedna neuvijena pretnja", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.
Stav kolegijuma Stranke demokratske akcije je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka, prenosi Fena i navodi da je SDA pozvala sve građane RS, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum.
Bošnjaci će, kako se kaže, uvek živeti na celoj teritoriji BiH, pa i na onom delu koji se danas zove entitet Republika Srpska" i o tome neće Dodik odlučivati".
SDA je u saopštenju uputila poziv međunarodnoj zajednici koja je zadužena za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma da reaguju na te pretnje.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima

Izvor: RTS, 25.Jul.2016

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović spreman je da na bilo koji način, telefonom ili u direktnom kontaktu, razgovara sa Miloradom Dodikom o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, iako, kako je rekao, predsednik Republike Srpske preti Bošnjacima. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.