Izetbegović: Podrška Vučića Dodiku, povratak politike inata

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Podrška Vučića Dodiku, povratak politike inata

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da podrška premijera Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata.

Izetbegović smatra da je obeležavanje 9. januara, dana kada su 1992. srpski poslanici napustili Parlamentarnu skupštinu BiH i odlučili da se "teritorijalno razgraniče s muslimanima i Hrvatima", nedvosmisleno vraćanje jednostranoj politici inata i konflikta, prenosi Fena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
S druge strane, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je juče da će 9. januara prisustvovati zvaničnoj proslavi Dana Republike Srpske (RS) u Banjaluci.

Izetbegović pojašnjava da Vučić pokušava da spoji dijametralno suprotna stajališta - odricanje od srpske politike "koja je pre četvrt veka dovela do raspada zemlje i krvavih ratova", i snažnu podršku predsedniku RS Miloradu Dodiku "koji sve jasnije i otvorenije takvu politiku zastupa".

Ustavni sud BiH je krajem novembra proglasio neustavnom odluku o Danu RS, nakon čega je usledila zajednička izjava vodećih političkih predstavnika tog entiteta kojom je odbačena odluka Ustavnog suda o osporavanju 9. januara kao Dana RS, podseća Fena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Podrška Vučića Dodiku, povratak politike inata

Izvor: Akter, 26.Dec.2015

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da podrška premijera Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata..Izetbegović smatra da je obeležavanje 9. januara, dana kada su 1992. srpski poslanici napustili Parlamentarnu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.