Ivanić: Dodikove optužbe su smešne

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Dodikove optužbe su smešne

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da su smešne optužbe predsednika Republike Srpske i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da je opozicioni Savez za promene u podaničkom odnosu prema vlastima u Federaciji BiH

"Ništa nije urađeno na štetu Republike Srpske. Partije iz Republike Srpske se pokazuju kao veoma aktivne u institucijama BiH i čuvaju sadašnji ustavni sistem", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kazao je Ivanić novinarima u Bijeljini.

On je poručio da je Republika Srpska sa Savezom za promene "sigurna, čvrsta i stabilna", pozivajući Dodika da odgovori na pitanja u vezi sa nekoliko afera, koje poslednjih godina potresaju RS, poput privatizacije Robne kuće "Boska" i propasti Balkan Investment banke i Bobar banke.

Ivanić smatra da Dodik optužbama Saveza za promene skreće pažnju sa tih afera.

"To je njegova taktika koja već postaje dosadna", naveo je on.

Govoreći o jučerašnjem sastanku Saveza za promene i najavi da taj politički blok kreće u formiranje skupštinske većine, kako bi oborili Vladu SNSD-a, Ivanić je ocenio da je to "početak jednog ozbiljnog posla u kome se pokazuje odlučnost partija u Savezu za promene da uđe u proces formiranja drugačije skupštinske većine".

"Stvari u Republici Srpskoj ne idu dobro, vidljivo je da vlast zavisi od dva poslanika, koja su kupljena i mi ćemo vrlo brzo tražiti vanrednu sednicu Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj ćemo videti ko je od poslanika iz opozicije, te ko je od poslanika iz vladajuće garniture protiv kupovine poslanika, a ko podržava jedan takav koncept", naglasio je lider PDP-a.

U Bijeljini je danas održana sednica Predsedništva PDP-a kojoj je prisustvao i lider stranke Mladen Ivanić.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ivanić: Dodikove optužbe smešne

Izvor: B92, 30.Maj.2015

Optužbe Milorada Dodika da je opozicioni Savez za promene u podaničkom odnosu prema vlastima u Federaciji BiH su smešne, navodi Mladen Ivanić..."Ništa nije urađeno na štetu Republike Srpske. Partije iz Republike Srpske se pokazuju kao veoma aktivne u institucijama BiH i čuvaju sadašnji ustavni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.