Istragu o napadu na Vučića treba da vode Srpska I Srbija

Izvor: Cafe.ba, 20.Jul.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istragu o napadu na Vučića treba da vode Srpska I Srbija

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da niko neće odgovarati ukoliko istragu o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima budu vodili organi iz Sarajeva, te dodao da na ovoj istrazi treba da rade organi Srpske i Srbije.

"Republika Srpska je preduzela žestoku akciju da ispita događaj, kada budemo imali kritični nivo informacija, pojaviće se Tužilaštvo BiH koje će to >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << preuzeti, umrtviti i od toga ništa neće biti", rekao je Dodik za RTS.

On je podsjetio da ni Predsjedništvo, ni Savjet ministara BiH nisu kvalifikovali ovaj događaj u Potočarima, već da je bilo samo pojedinačnih izjava.

Povodom izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je garantovao bezbjednost premijeru Srbije u Potočarima, da žali zbog napada na Vučića, Dodik smatra da Izetbegović žali što se to nije odigralo do kraja, da Vučić bude linčovan.

"Jedan broj ljudi instruisan i motivisan potrebom da linčuje i ubije Vučića, krenuo je u stampedu, a Vučić bi da nije izvučen sigurno bio zgažen ili bi završio sa smrtnim posljedicama", dodao je Dodik i podsjetio da je Bakir Izetbegović rekao da je to bilo spontano i da se nije moglo reagovati.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je ranije bio u Potočarima i odao počast žrtvama, a da je sve prije i poslije politizacija tog događaja u kome bošnjačka elita i politička struktura iz Sarajeva pokušavaju da komercijalizuju taj događaj.

"To se pokazalo i ne samo ove godine nego i ranijih godina i ja nisam htio da budem dio toga i da doprinesem toj propagandi i politizaciji", naveo je Dodik i dodao da je spreman da odvoji ono što je problem žrtava i zločina od onoga što je politizacija i želja za satanizacijom jednog naroda.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik. Napadači će odgovarati ako istragu vode RS i Srbija

Izvor: Studio B, 20.Jul.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je RS preduzela sve aktivnosti na dokumentovanju i ispitivanju ko je bio u Potocarima, kada je pokušano ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vucica, i da tu istragu vodi Specijalno tužilaštvo...Dodik je za RTS rekao da će da će oni...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.