Istraga protiv Dodika zbog vile u Beogradu

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Dodika zbog vile u Beogradu

Tužilaštvo BiH donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, objavio je portal regionalne TVN1

Ovu informaciju, međutim, Tužilaštvo BiH nije ni demantovalo ni potvrdilo.

"Tužilaštvo BiH ne može davati nikakav komentar na navedeni upit", rekao je za TVN1 Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Pozivajući se na više izvora, ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << TV navodi da je naredba o sprovođenju istrage donesena nakon izjave u Tužilaštvu BiH Slobodana Pavlovića, vlasnika "Pavlović banke" preko koje je Milorad Dodik 2007. prebacio 750.000 evra na račun Komercijane banke u Beogradu koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

N1TV navodi da će Ispostavit da je Dodik kredit za kupovinu vile u Beogradu podigao tek godinu dana kasnije.

Podseća se da je sredinom prošlog meseca Srpska demokratska stranka podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i organizovane grupe, zbog, kako se navodi, više krivičnih dela kojima je "Pavlović banka" Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu, objavljeno je na web stranici SDS-a.

Pomenuta grupa, kako se navodi u prijavi, sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja krivičnih đela i organizovanog kriminala.

Sumnja se, navodi se u prijavi, da su te osobe Miloradu Dodiku 2008, u vreme kada je bio premijer RS, omogućili da primi 1.468.373 konvertibilnih maraka (750.000 evra) po osnovu navodnog kredita, kao i da su za račun Dodika taj kredit otplaćivali u zamenu za određene protivusluge.

SDS u krivičnoj prijavi navodi da je Dodik svojim novcem platio kuću u Beogradu, a da je samo fiktivno uzeo kredit od "Pavlović banke", kako bi sprečio pitanja o poreklu novca.

Ta stranka još je navela da se iz dokumenata može zaključiti da je banka dva puta dala jedan te isti kredit Dodiku, te da je za njega otplaćivala kredit, navodi TVN1.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv Dodika zbog vile u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2015

Tužilaštvo BiH donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, objavio je portal regionalne TVN1...Ovu informaciju, međutim, Tužilaštvo BiH nije ni demantovalo ni potvrdilo..."Tužilaštvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.