Imenovani novi članovi UO Centralne banke BiH

Izvor: Capital.ba, 30.Apr.2020, 16:58

Imenovani novi članovi UO Centralne banke BiH

SARAJEVO – Predsjedništvo BiH imenovalo je danas tri nova člana Upravnog odbora Centralne banke, Radomira Božića, Dragana Kulinu i Danijelu Martinović, saznaje portal CAPITAL. Božić i Kulina imenovani su na prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u UO Centralne banke prije skoro godinu dana, ali Sud BiH je njihovo imenovanje blokirao. Oni su kao prijedlozi SNSD-a trebali da zamijene Trivu Marinkovića (PDP) i Ljubišu Vladušića (SDS). Božić je ranije bio viceguverner >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Centrale banke BiH ispred Republike Srpske i profesor je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Božić je 2016. godine razriješen sa mjesta viceguvernera, ali je odlukom Suda BiH vraćen na to mjesto. Mandat mu je istekao u avgustu 2017. godine. Kulina je prošle godine bio kandidat za glavnog revizora Republike Srpske, a njegova prijava na javni konkurs je prvobitno bila odbačena, jer nije imao državljanstvo BiH i Srpske, nego BiH i Federacije. Komisija je naknadno promijenila odluku i uzela i njegovu prijavu u razmatranje, ali je na kraju za glavnog revizora RS izabran Jovo Radukić. Kulina je takođe profesor na Ekonomskom fakultetu, a tokom konkursa za revizora naveo je da je zaposlen u Centralnoj banci BiH kao ekonomski istraživač – ekspert. Ranije je obavljao i dužnost glavnog internog revizora u Centralnoj banci. Treći imenovani član UO Centralne banke je Danijela Martinović. Ona je ranije bila poslanik SDP-a u Parlamentu BiH. Svi su imenovani na period od šest godina. Odluka o imenovanju stupa na snagu danas, a objaviće se u Službenom glasniku BiH. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Imenovani novi članovi UO Centralne banke BiH се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Imenovano novo Upravno vijeće Centralne banke BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2020

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je danas tri nova člana Upravnog vijeća Centralne banke i to Radomira Božića, Dragana Kulinu i Danijelu Martinović, potvrđeno je za Klix.ba u Predsjedništvu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.