Iako je član Predsedništva, Dodiku ostaju sankcije SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako je član Predsedništva, Dodiku ostaju sankcije SAD

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu Metju Palmer izjavio je danas da doskorašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "i dalje ostaje pod sankcijama SAD, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija".

Fena prenosi da je Palmer, u intervjuu koji za novinske agencije u BiH dao u Sarajevu, odgovarajući na pitanje da li će izbor Dodika za člana Predsedništva BiH eventualno ugroziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aspiracije BiH na njenom put ka evroatlantskim integracijama, kazao da će "SAD predano raditi sa svim članovima državnog Predsjedništva uključujući i Dodika".

"On i dalje ostaje pod sankcijama SAD, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija. Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i želeli bismo da vidimo da on ide tim putem", poručio je Palmer.

Navodi se da je Palmer podsetio da su "sankcije protiv Dodika uvedene zbog antidejtonske aktivnosti", dodajući da "on mora da pokaže da je posvećen teritorijalnom integritetu BiH odnosno da ne ide putem secesije" i da su "sankcije uvedene kao funkcija podrške SAD Dejtonskom mirovnom sporazumu".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Iako član Predsjedništva, Dodik ostaje pod sankcijama "

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2018

SARAJEVO -- Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu Metju Palmer izjavio je da Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i dalje ostaje pod sankcijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.