INCKO IZAŠAO IZ ILEGALE Neću se izvinjavati Dodiku i Ivaniću, sa mnom će morati da sarađuju

Izvor: Blic, 16.Jan.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCKO IZAŠAO IZ ILEGALE "Neću se izvinjavati Dodiku i Ivaniću, sa mnom će morati da sarađuju"

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je večeras za TV1 da se neće izviniti zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH.

- Јa se gospodinu Dodiku i gospodinu Ivaniću neću izvinjavati - rekao je Incko, navodeći da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

Komentarišući odluku Vlade Srpske o prekidu komunikacije sa visokim predstavnikom, Incko je naveo da je "Dejton veoma jasan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da on predviđa da su sve institucije obavezne da sarađuju sa Kancelarijom visokog predstavnika" i da je ta "saradnja obaveza entiteta".

Ovo je prvi izlazak u javnost visokog predstavnika, šest dana nakon što je svojom nesmotrenom izjavom uzburkao duhove u Srpskoj. U međuvremenu, OHR je izdao saopštenje sa sličnim sadržajem, tako da Inckova izjava ne predstavlja ništa novo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incko: Neću se izvinjavati Dodiku i Ivaniću, sa mnom će morati da sarađuju (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2017

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je večeras za TV1 da se neće izviniti zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH...- Јa se gospodinu Dodiku i gospodinu Ivaniću neću izvinjavati - rekao je Incko, navodeći da je njegova izjava izvučena iz konteksta...Komentarišući...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.