I PRED BOGOM: Milorad Dodik zakletvu položio i u crkvi

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I PRED BOGOM: Milorad Dodik zakletvu položio i u crkvi

Predsednik Srpske istakao je da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrednosti u društvu

BANJALUKA - Predsednici Republike Srpske i Narodne skupštine RS Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović, kao i većina narodnih poslanika pravoslavne veroispovesti, juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su položili zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, nakon što su prethodno svečanu zakletvu položili u Skupštini Srpske.

Entitetski predsednik je istakao da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrednosti u društvu.

- I zato je važno da, pored Skupštine, položimo zakletvu i ovde, time šaljemo jasnu poruku - naveo je reizabrani predsednik Srpske nakon svečanog čina.

Dodik, Čubrilović, novoizabrani poslanici u parlamentu i potpredsednici RS Ramiz Salkić i Josip Jerković položili su sinoć zakletvu u Skupštini i time zvanično preuzeli mandate za naredni četvorogodišnji period.Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke Miloradu Dodiku na izboru za predsednika Republike Srpske.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.