Hoće li se Dodiku suditi u Banjaluci?

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 13:00

Hoće li se Dodiku suditi u Banjaluci?

Goran Bubić, advokat predsednika RS Milorada Dodika, rekao je za "Avaz" da će odbrana u zakonskom roku podneti prigovore na potvrđenu optužnicu Tužilaštva BiH.

Bubić je za "Avaz" otrkio da će odbrana predsednika Republike Srpske Sudu uputiti nova dva zahteva, tačnije ukupno tri uz prigovore na optužnicu.

"Nećemo mi žuriti s prigovorima. Nema razloga da žurimo. Pročitao sam optužnicu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve mi je jasno. Ona je tek juče uručena i sada se trebamo naći, Dodik i ja, da to sve analiziramo u zakonskom roku", kaže Bubić.

Na pitanje, kako voditi proces protiv Dodika, jer ne priznaje Sud BiH i Tužilaštvo, Bubić odgovara:

"Još je preuranjeno o tome govoriti. Mi ćemo imati neke zahteve mimo prethodnih prigovora, gde ćemo moći da istestiramo očekuje li nas pošteno suđenje ili ne", kaže Bubić.

Bubić kaže da o tim zahtjevima za sada ne može govoriti, ali da će se sve ubrzo znati.

"Za sada ne mogu govoriti. Moći ću tek kada ih predamo Sudu. Znači kada bude za Sud, bit će i za javnost. To su dva odvojena zahteva po različitim temama i predmetima", kaže Bubić.

Dodikov advokat je odgovorio da li će odbrana tražiti prenose nadležnosti postupka sa Suda BiH u Banja Luku, o čemu je Dodik već ranije govorio.

"Sve se može desiti što imamo u Zakonu o krivičnom postupku. Ali za sada ne možemo govoriti o tome. To je jedna od stvari. To može četvrta opcija, uz prigovore i dva zahteva koja uskoro šaljemo", tvrdi Bubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.