Izvor: Blic, 29.Jan.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govedarica: Za Dodika bi bilo najbolje da se povuče iz politike

Predsednik SDS Vukota Govedarica istakao je danas da mir i stabilnost u BiH i regiji nemaju alternative, a to jedinim delom, kako je istakao, zavisi od srpsko-bošnjačkog odnosa.

- Nema nikakve sumnje da su se Vučić i Erdogan usaglasili da pozovu Izetbegovića na sastanak u Instanbul. Mir i stabilnost nemaju alternativu, a to jednim delom zavisi od srpsko-bošnjačkih odnosa. Dijalog je potreban. Vučić je imao više razloga da komunikaciju sa BiH i Izetbegovićem prekine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to nije uradio. To nisu bili pregovori, nego dijalog koji nam je potreban svima. Posebno me raduje što je gospodin Vučić insistirao na temi kako obezbediti mir svih naroda – istakao je Govedarica.

U susret predstojećim izborima Govedarica je za N1 istakao da SDS  sa koalicionim partnerima ima dobru komunikaciju, te da je usaglađeno da zajedno idu na izbore.

- Gospodin Ivanić je nominovan od PDP, dok smo mi u SDS otvorili razgovore o tom pitanju. Kod nas vlada demokratske klima, za razliku od autokratskih klima u drugim strankama - poručio je Govedarica i dodao.

- Dakle, gospodin Šarović, gospodin Mićo Mićić i ja kao predsednik stranke. Glavni odbor SDS će razmatrati tu vrstu situacije i mi ćemo proceniti šta je najbolje za RS i koji će kandidati biti garancija da će se programi sprovesti. Šarović je pokazao da ima uspehe i da dobro obavlja poziciju u Savetu ministara. Gospodin Mićić je itekako uspešan gradonačelnik grada koji je značajan za RS, pokazao je da ume da pobeđuje i da uživa veliko poverenje. Konačnu ocenu ćemo doneti u februaru na sednici Glavnog odbora – rekao je Govedarica.

On je istakao da SDS nije jedan čovek.

- Tačno se zna koji je princip glasanja. Ustav je definisao da se biraju tri člana Predsedništva, za koga će ko glasati to u ovom momentu niko ne zna. To ne može niko ne zna. Gospodina Šarovića simpatišu i Srbi i Hrvati i Bošnjaci kada ga posmatraju iz konteksta rezultata. Ja vodim SDS i trudim se da je vodim uspešno u interesu celog članstva i uvek radimo u interesu srpskog naroda i interesu RS. Ja sebe vidim tamo gde Glavni odbor da smernice - odgovorio je Govedarica.

Govedarica ističe da je za Milorada Dodika najbolje da se povuče iz politike i da ne deli srpski narod.

- Očigledno da Dodik o tome još nije odlučio. Još uvek taktizira i pokušava se usaglasiti da koalicionim partnerima ali očigledno mu jako teško ide. Gospodin Dodik procenjuje, za njega bi bilo najbolje da se povuče i ne deli srpski narod. RS uživa veliki odliv mladih koji ne odlaze odavde jer im je dobro - odgovorio je Govedarica.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.