Fantomske istrage protiv Dodika

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantomske istrage protiv Dodika

Konfuziju u vezi s eventualnim istragama koje Tužilaštvo BiH vodi protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika dodatno je produbio niko drugi do glavni tužilac tog tužilaštva Goran Salihović.

U samo dva dana on je dao dve oprečne izjave i, po mnogima, potvrdio koliko je Tužilaštvo neozbiljno u toj priči, ali je Salihović i samog sebe postavio u vrlo nezgodnu poziciju jer se sve što govori tumači kao njegov pokušaj pribavljanja lične koristi od političara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Salihović je prvo za sarajevsku televiziju OBN rekao da u Tužilaštvu BiH ne postoji predmet protiv Dodika. Objasnio da je da su do sada tri ili četiri predmeta zatvorena, te da "ne postoji slučaj Dodik".

- Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena - rekao je Salihović.

Ta izjava unela je zabunu u javnost jer se proteklih meseci Dodikovo ime spominjalo u okviru istrage o poslovanju Pavlović banke. Tačnije, bio je sporan Dodikov kredit za kupovinu vile u Beogradu koji je podigao upravo u toj banci.

Samo dan nakon što je rekao da ne postoji "slučaj Dodik", Salihović je promenio ploču, pa je za bijeljinsku BN televiziju rekao da Tužilaštvo BiH sprovodi istragu i protiv Milorada Dodika

- U slučaju Pavlović banke postoji istraga i protiv Milorada Dodika. Neki predmeti koji su ranije bili po anonimnim prijavama ili prema nekim prijavama koje nisu bile dovoljne da bi išle u dalju fazu mi smo zatvorili i zatvorićemo. Kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod njega, naša je obaveza da ispitamo i istražimo ove segmente, pa ćemo videti da li ima tih elemenata ili nema - rekao je Salihović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.