Džaferović: Dodikova poseta Vatikanu nije u ime Predsedništva BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović: Dodikova poseta Vatikanu nije u ime Predsedništva BiH

Poseta predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Vatikanu ne realizuje se u ime Predsedništva BiH, kako se to u delu javnosti želi predstaviti, saopštio je danas kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića.

"Predsedništvo BiH nije razmatralo ovu posetu, niti je zauzimalo bilo kakav stav o tome. Stavovi koje u vezi s tim Milorad Dodik iznosi u javnosti nisu stavovi Predsedništva BiH, te predstavljaju isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njegovo lično mišljenje", navodi se u saopštenju.

Dodik sutra putuje u Vatikan gde će, kako je najavio, razgovarati s poglavarom Rimokatoličke crkve Franjom u formatu sastanaka predsednika država, budući da Vatikan kao država ima određene uticaje na globalnom nivou u vezi s politikom koja se vodi u svetu.

On je dodao da očekuje da će s papom Franjom razgovarati i o položaju verskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, već i ostalih.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.