Dodiku stigle pretnje iz Federacije BiH

Izvor: S media, 14.Okt.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku stigle pretnje iz Federacije BiH

Poslednjih dana na adresu premijera Republike Srpske Milorada Dodika i na mejl adresu njegovog Kabineta iz Federacije BiH stižu poruke sa pretnjama ubistvom.

U pismu, čiji faksimil je objavio banjalučki list "Glas Srpske", koje je prema žigu na koverti 8. oktobra upućeno iz Sarajeva sa poštanskog faha 71141 na adresu Vlade RS i to na ruke premijeru, nepoznati pošiljalac navodi da se priprema ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dodika ukoliko ne omekša političke stavove ili ako se ne povuče iz politike.

"Ovim pismom hteo bih da te upozorim brate Srbine da ti balije i ustaše pripremaju likvidaciju ukoliko se ne povučeš iz politike ili pak ne budeš vodio liberalniju politiku prema BiH. Ja čujem da govore da si prekardašio u svemu i da slediš politiku Karadžića i Miloševića", navedeno je u tom pismu.

Pismo završava pretnjom "da ne bi i ti završio kao oni, učini ova dva poteza, jer ćeš inače biti ubrzo likvidiran".

Poruka nije potpisana, a na poledjini koverte stoji adresa F. Sarajevo, Evropa, 15. pošta, Ul. Zelenih beretki.

U mejl poruci, koja je 14. septembra stigla na adresu kabineta premijera RS, sa adrese mehomiralem@hotmail.com pored niza najprimitivnijih psovki i uvreda, Dodika pošiljalac naziva i fašistom.

Uz primitivno vredjanje i pominjanje čak i Dodikove porodice, poruka se završava sloganom: "Smrt fašizmu sloboda narodu".

Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je danas novinarima da je MUP upoznat sa ovim pretnjama i da ih je uputio MUP-u Federacije BiH, jer su preteće poruke stigle iz tog entiteta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.