Dodik ujedinio Srbiju i Srpsku

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik "ujedinio" Srbiju i Srpsku

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ideju preneo na mapu: ujedinjenje Srbije i RS je prirodna stvar, to se neće desiti sada, ali biće u ovom veku. Zvizdić: Granica na Drini ostaće dok je sveta i veka PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovo je govorio o ujedinjenju Srbije i Republike Srpske, a nacrtao je i mapu buduće zajedničke države koja obuhvata i neke delove Crne Gore. U interjvuu za portal espreso.rs Dodik je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << to "prirodna stvar i da neka vrsta integracije mora postojati": - Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta koji treba povećati. Dodik je kazao da se to neće desiti sada, ali da je siguran da će "biti u ovom veku". Srbi iz RS, rekao je, zagledani su u Srbiju: PROČITAJTE JOŠ: ZVIZDIĆ PORUČIO: Drina će ostati granica do sudnjeg dana - To je sasvim normalno i prirodno. U šta bi gledali? Da neće u Sarajevo? Ili u Zagreb? Mi smo ovde Srbi, mi smo pripadnici jednog velikog naroda koji je prošao golgotu stradanja u Velikom ratu, u Drugom svetskom ratu, pa i u ovom poslednjem ratu na ovim prostorima. Ovaj narod je sve to preživeo pa i nemilosrdne sankcije i šta ja i u koga da gledam? Mene Sarajevo ničim ne privlači. Kada bih mogao, nikada tamo ne bih otišao, ali eto, obavljam tu dužnost pa moram da odem. S druge strane, išao bih svaki dan u Beograd. Šta sad? Ja treba da glumim nešto? Ja nisam političar koji glumi - rekao je Dodik. Na Dodikovu mapu reagovao je predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, koji je rekao da će granice između BiH i Srbije biti "dok je sveta i veka": - Možda je Dodik crtao granice gde će biti 4G plus mreža. Pretpostavljam da je to, jer granica na Drini je granica između države Bosne i Hercegovine i države Srbije. Ona je tu vekovima i ostaće do sudnjeg dana. Dok bude sveta i veka, ta granica će biti granica između dve prijateljske, komšijske, susedne države - kazao je Zvidzić. On je rekao da svaka radikalna izjava "koja na bilo koji način problematizuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ne stvara pozitivnu atmosferu".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Milo Đukanović: Izjava Milorada Dodika nije vredna komentara

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2019

Iz kabineta crnogorskog predsednika prokomentarisana izjava predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine da će Republika Srpska i Srbija biti jedna država PODGORICA - Izjava predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će u sastav buduće Srbije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.