Dodik sutra prenosi premijerska ovlašćenja

Izvor: Blic, 15.Nov.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik sutra prenosi premijerska ovlašćenja

Potpredsednik Vlade Republike Srpske (RS) Anton Kasipović izjavio je da bi dosadašnji premijer i novoizabrani predsednik RS Milorad Dodik sutra trebalo da prenese premijerska ovlaštenja na jednog od potpredsednika Vlade RS.

Drugi potpredsednik Vlade RS je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jasna Brkić.

Predsednik Ustavnog suda RS Mirko Zovko rekao je da Srpska nema predsednika Vlade od trenutka kada je Dodik pred Narodnom skupštinom RS položio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakletvu u svojstvu predsednika RS.

Dodik je danas inaugurisan za predsednika u Narodnoj skupštini. Za sutra je zakazana svečana primopredaja dužnosti predsednika RS između Dodika i Kuzmanovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.