Oglasio se Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom: Sve razume

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:10

Oglasio se Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom: "Sve razume"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Minsku da je imao izuzetan sastanak sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

"Zahvalio sam za podršku Republici Srpskoj. Razgovarali smo o privrednoj saradnji i nastavljamo da sarađujemo", reka je Dodik nakon sastanka.

Istakao je da Lukašenko razume sve procese.

"Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1999. godine kada je bombardovan naš narod", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Naglasio je da će se ponovo susresti sa Lukašenkom za dva dana u ruskom gradu Kazanju. Naveo je da postoji razumevanje i po pitanju sankcija koje je uveo Zapad. Dodik se nakon Lukašenka sastao i sa premijerom Belorusije Romanom Golovčenkom.

"U ovim teškim vremenima imamo odličnu saradnju. Došli ste u Belorusiji na čelu veoma reprezentativne delegacije i to govori o vašoj velikoj zainteresovanosti za saradnju s nama", rekao je Golovčenko tokom sastanka.

Istakao je da je Belorusija spremna da pomogne razvoju Srpske. "Imamo već i konkretne pravce naše moguće saradnje. To je poljoprivredna oprema i imaćemo te isporuke uprkos poteškoćama u logistici", naveo je Golovčenko.

Rekao je da ova poseta predstavlja novi podsticaj za razvoj odnosa.

"Mi dobro znamo koliku pažnju vi posvećujete razvoju ekonomije Republike Srspske. Možemo konstatovati da postižete veoma dobre rezultate uprkos kataklizmama na evropskom kontinentu. I naravno Belorusija kao zemlja moćne industrije spremna je da da svoj doprinos vašem razvoju" naveo je premijer Belorusije.

Istakao je da Belorusija zna da BiH zahvaljujući Srpskoj nije uvela sankcije Belorusiji. Dodik će se sastati i sa predsednikom beloruske Akademije nauka.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas na sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Minsku da je Belorusija spremna da obezbedi pomoć i podršku Republici Srpskoj, javlja beloruska novinska agencija Belta, prenosi RTRS.

Lukašenko je istakao da je čitao o aktivnostima predsednika Srpske tokom njegove posete Bjelorusiji.

"Pozdravljam vaše aktivnosti ovde. Treba da znate da ako vama nešto odgovora u Belorusiji u oblastima tehnologije, poljoprivrede, industrije ili zdravstva, mi smo uvek spremni da vam pomognemo i da vas podržimo", poručio je Lukašenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.