Izvor: Beta, 28.Nov.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik sa ruskim ambasadorom u BiH: Nema informacije kakav je stav Ivancova o Programu reformi

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovom koji je pozdravio dogovor političkih partija o formiranju novog saziva Saveta ministara BiH, prenela je Radio-televizija RS (RTRS).Dodik i Ivancov razmenili su mišljenja i o ostalim političkim i ekonomskim pitanjima u BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.Ivancov je, kako je navela RTRS, ranije danas rekao da će jedna od tema sastanka sa Dodikom biti i Program reformi, koji je 19. decembra usvojilo Predsedništvo BiH.U saopštenju posle sastanka se ne navodi kakav stav je u vezi s tim pitanjem izneo ruski ambasador.Predsedništvo BiH je 19. decembra donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, kao i odluku da se u sedište NATO u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH, dan nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara BiH.S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani Godišnji nacionalni program (ANP), koji znači početak realizacije Akcionog plana za članstvo u NATO.S druge strane, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegov SNSD navode da se ne radi o doukumentu kojim če se aktivirati MAP.Taj dokument je za sada tajan i čuva se ...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Ambasador Rusije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"NIJE TO TAJNI DOKUMENT" Dodik: Program reformi BiH pre u Narodnoj skupštini, nego u NATO

Izvor: Blic, 29.Nov.2019, 13:53

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije donesena nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka NATO-u, koji je zaustavljen, te da će Program reformi BiH predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske pre nego što bude upućen u NATO.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.