Dodik sa Vučićem o radu institucija BiH i carinskoj uniji

Izvor: RTS, 23.Apr.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik sa Vučićem o radu institucija BiH i carinskoj uniji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kozarskoj Dubici razgovarao o blokadi rada institucija na nivou zajedničkih institucija BiH, kao i o mogućim događajima kada politički predstavnici Hrvata u parlamentu BiH podnesu zahtev za izmenu Izbornog zakona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milorad Dodik je novinarima rekao da zvanično Sarajevo nema konzistentnu politiku, navodeći da se državni nivo obavezao na reformske procese koje sada ne može da sprovede.

"Opšta pat-pozicija vlasti na nivou zajedničkih institucija govori da od BiH ne možemo ništa očekivati. Postoji učmalo uverenje da je nepromenjiva situacija što se tiče BiH i njenog okvira, bez obzira da li nam je loše, i koliko godina nam može biti loše", istakao je Dodik.
Smatra da će "vreme naterati da se razgovara i o promeni okvira BiH".
Dodik je rekao da je Vučića posebno interesovalo na koji način je moguće realizovati ideju o carinskoj uniji zemalja Balkana koje nisu u EU, ističući da RS podržava takvu ideju, jer bi im ona osigurala tržište.
Predsednik RS, koji je s Vučićem razgovarao posle komemorativnog skupa u Donjoj Gradini i obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u logoru Jasenovac, rekao je da je sa premijerom Srbije razgovarao i važnosti da se nastavi zajedničko obeležavanje značajnih datuma stradanja srpskog naroda.
Dodik je naglasio da su razgovarali i o potrebi da se snimi dokumentarni film o Jasenovcu, kao i "igrani film svetskog nivoa".
Aleksandar Vučić posle sastanka sa Dodikom u Hotelu "Cepter" u Kozarskoj Dubici nije dao izjavu novinarima.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.