Dodik prihvatio Tihićev poziv

Izvor: RTS, 07.Nov.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik prihvatio Tihićev poziv

Milorad Dodik rekao da će se SNSD odazvati pozivu predsednika SDA Sulejmana Tihića za učešće na sastanku stranačkih lidera iz BiH. SNSD će učestvovati u svakom domaćem dijalogu, koji se održava bez posredovanja predstavnika međunarodne zajednice, ocenio Dodik.

Premijer Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će se njegova stranka odazvati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozivu predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića za učešće na sastanku stranačkih lidera iz Bosne i Hercegovine, 12. novembra u Sarajevu.

Dodik je rekao da će SNSD učestvovati u svakom domaćem dijalogu, koji se održava bez posredovanja predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

"Protiv takvih sastanaka nemamo ništa. Za SNSD je neprihvatljivo da sastanke vode i modeliraju stranci", rekao je Dodik i dodao da nema ništa protiv da takvim razgovorima stranci i prisustvuju.

Tihić, lider SDA, zakazao je sastanak stranačkih lidera iz BiH, koji su učestvovali u takozvanom brutmirskom procesu.

Pored SDA i SNSD, učestvovali su i Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija, Partija demokratskog progresa, Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) i HDZ 90.

I predstavnicima SAD i EU uručen je poziv za prisustvo razgovorima koji će biti u Predstavničkoj skupštini BiH.

Tihić je najavio da će na tom sastanku akcenat biti stavljen na ustavne promene i nastavak butmirskog procesa.

Razgovori vodećih političkih lidera, predstavnika Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i visokih predstavnika SAD i EU okončani su 21. oktobra u vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva bez konkretnog dogovora.

Tihić je naveo da je u razgovorima predstavnika SAD i EU i lidera političkih stranaka iskazana potreba da se održe takvi razgovori kako bi bili ispunjeni uslovi da se BiH priključi Uniji i NATO.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.