Dodik pozvao Kavazovića da odbaci Cerićev jezik mržnje

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pozvao Kavazovića da "odbaci Cerićev jezik mržnje"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je skandaloznim to što poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović Srbe naziva Vlasima, pozvao ga da odbaci jezik mržnje i retoriku svog prethodika Mustafe Cerića i da, kao duhovni vođa svog naroda, učini sve da budućnost naroda u BiH bude bolja od prošlosti i sadašnjosti.

Dodik je rekao da je takvom izjavom reis Kavazović naneo štetu toj verskoj zajednici i sebi lično.

Predsednik Srpske je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je iznenađen jer takva izjava Kavazovića odudara od njegovih ranijih pomirljivih izjava i korektnih postupaka.

“Nakon niza konkretnih dokaza da je život Srba i Bošnjaka krenuo uzlaznom putanjom, da se poverenje među ljude ponovo vraća, imamo jednu uvredljivu izjavu najvišeg muslimanskog duhovnog autoriteta. Reis Kavazović je ovom izjavom štetu naneo Islamskoj zajednici i sebi lično. Zvao on nas Srbima ili nekako drugačije, mi ćemo ove godine podržati jednog kandidata u Srebrenici, ali ne da bi služio interesima jednog naroda, već cele Srebrenice, koja je već previše stradala i patila”, naglasio je Dodik.

Upitan da komentariše i izjavu Kavazovića da je BiH “zemlja muslimana”, Dodik je rekao da “ovo nije zemlja muslimana i da nema potrebe da se protiv Srba bore grobovima, ali ima potrebe da Kavazović shvati da bi korisno bilo da se i Srbi i Bošnjaci i Hrvati i svi koji žive u BiH bore, ne jedni protiv drugih, već svi protiv nezaposlenosti, lošeg načina života, protiv predrasuda i isključivosti”.

Kavazović je na nedavnom skupu u Švajcarskoj pripadnike srpskog naroda nazvao “Vlasima” i pozvao Bošnjake da se registruju i na narednim lokalnim izborima u BiH glasaju u Srebrenici, te da ne dopuste da, kako je rekao, “vlah bude na vlasti” u toj opštini u RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.