Dodik osuđen na smrt!

Izvor: S media, 13.Jan.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik osuđen na smrt!

Oko hiljadu agenata iranske obaveštajne službe aktivno je na teritoriji BiH sa zadatkom da na bilo koji način izvedu atentat na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, saznaje Kurir od dobro informisanih izvora iz stranih obaveštajnih službi.

Homen: Ozbiljno shvatiti unošenje oružja u halu Borik

Mihajlović: Nemoguće da iza slučaja "Borik" stoji jedan čovek

Banjaluka: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Priznao da je uneo eksploziv u halu Borik!

- Mere bezbednosti za Dodika podignute su na najviši mogući nivo, ne samo u BiH nego svuda kuda on ide. Naravno, predsednik se ne štiti samo fizičkim obezbeđenjem već obaveštajnim i kontraobaveštajnim podacima. Dodiku je sugerisano da izbegava putovanje helikopterom i on se pridržava toga koliko može. On je kod agenata iz Irana osuđen na smrt pre svega zbog protivljenja priznavanja Palestine - otkriva obaveštajac strane službe.

On dodaje da među tim agentima ima i osoba iz samog vrha bosanskog pravosuđa.

- Iranski agenti su dobro istrenirani i imaju oproban metod rada: kad nekog likvidiraju, trude se da sve izgleda kao da ga je ubio neko od Srba, odnosno neko s kim je bilo sukoba u javnosti. Tako su, recimo, oni likvidirali Nedžada Ugljena, bivšeg drugog čoveka banjalučke policije, direktora SOD „Jahorina“ Rista Jugovića, komandanta bezbednosti Srpskog Sarajeva Srđana Kneževića, a osnovano se sumnja da su odgovorni i za smrt Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice VRS - otkriva naš izvor.

Prema njegovim saznanjima, oružje u sali Borik u Banjaluci pronađeno je na sam dan održavanja svečanosti, a ne dan ranije, kako su to mediji objavili.

- To je više bila pretnja i pokušaj zastrašivanja terorista - ističe izvor Kurira i dodaje da se u BiH trenutno vodi istraga o povezanosti Božidara Stanišljevića, koji je priznao da je oružje uneo u salu, sa Srpskim sokolskim društvom - nacionalistički obojenom organizacijom. Inače, Srbija je u pomoć kolegama poslala 11 specijalaca kako bi se istraga o pronađenom oružju i eventualna povezanost s teroristima što pre rasvetlila.

Predsednik RS Milorad Dodik juče je rekao da se oseća potpuno bezbedno i posle otkrivanja naoružanja u hali Borik.

- Najvažnije je da je došlo do razotkrivanja čitave stvari, jer je činjenica da je u dvorani Borik pronađeno naoružanje. Policija je profesionalno uradila svoj deo posla, a nadležna tužilaštva treba da sprovedu dalju istragu - rekao je Dodik.

(Kurir)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.