Dodik osudio prijetnje Perovića redakciji CAPITAL-a

Izvor: Capital.ba, 21.Feb.2020, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik osudio prijetnje Perovića redakciji CAPITAL-a

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da su prijetnje koje je redakciji CAPITAL-a uputio šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović neprimjerene. Podsjećamo, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović danas je uputio otvorene prijetnje redakciji portala CAPITAL i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću zbog objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i kompaniji „Comsar Energy“ te poručio da ćemo, ako još  jednom spomenemo „Comsar“, imati mnogo problema i da je bolje da se selimo, te da ćemo „završiti“. „Neprimjereno je da se bilo kome prijeti, to odbacujem. Ne znam o čemu se radi, mogu to da zaključujem iz vaših objava, ali u svakom slučaju potrebno je da onemogućimo bilo kakve, bilo kome, prijetnje, ali bilo bi korektno da i mediji pokušaju da budu objektivni, da ne iznose spekulacije i da ljudima ne stvaraju probleme netačnim stvarima. Ne kažem da vi objavljujete netačne stvari, vi ste poznati po tome što objavljujete istinite stvari, tako da u tom pogledu ja odbucujem bilo kakvu mogućnost da neko nekome prijeti“, rekao je Dodik danas na preskonferenciji. Rekao je da Perović nije predstavnik SNSD-a i da je on predstavnik Republike Srpske, a da Republika nije vlasništvo njegove partije. Portal CAPITAL objavio je danas da je, iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada Republike Srpske dozvolila kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice. Ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu vlast Srpske na taj način opet izlazi u susret, a sve kako bi se povećala vrijednost koncesije i opravdala visoka cijena koju „Elektroprivreda RS“ planira da plati za otkup te koncesije, nakon što je odbijena ruska korporacija ZIO -“Podoljska fabrika za mašinogradnju”, koja je htjela beskamatno da izgradi „Ugljevik 3“. Pola sata nakon objave teksta redakciju CAPITAL-a nazvao je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, te predstavljajući se kao lobista „Comsara“ iznio niz uvreda i prijetnji na račun redakcije i glavnog i odgovornog urednika CAPITAL-a Siniše Vukelića. Portal CAPITAL je službeno poslao pitanja u Vladu RS i očekujemo u toku dana da dobijemo odgovor. Prijetnje ćemo prijaviti Liniji za pomoć novinarima kao i MUP-u RS. CAPITAL: S. Šurlan Чланак Dodik osudio prijetnje Perovića redakciji CAPITAL-a се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženje novinara RS: Osuđujemo prijetnje Perovića upućene 'Kapitalu' i Vukeliću

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2020

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske osudilo je, kako se navodi, "prijetnje šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duška Perovića upućne redakciji portala 'Kapital' i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću, zbog objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.