Dodik oštro reagovao; upozorio: Nastavljate

Izvor: B92, 09.Avg.2022, 15:30

Dodik oštro reagovao; upozorio: Nastavljate

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik oštro je danas reagovao na demarš.

Demarš je Ministarstvu spoljnih poslova Izraela i Ambasadi te zemlje u Tirani samoinicijativno poslala ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković.

Turković je protestovala zbog podrške koju je Ambasada Izraela u Tirani, zadužena i za BiH, dala predlogu izmena Izbornog zakona BiH.

Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upozorio da Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsedništva BiH.

"Svojim delovanjem nanosi štetu svima i nastoji da nas posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je država Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda. Za nas je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumevanju situacije i odnosa u BiH", napisao je Dodik na Tviteru.

Ambasada Izraela u Tirani, koja je zadužena i za BiH, saopštila je juče da pozdravlja i da su dobrodošle predložene izmene Izbornog zakona u BiH.

Poručeno je i da Izrael očekuje da će izmena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.