Dodik opoziciji: Ružno izgledate kada pištite

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik opoziciji: Ružno izgledate kada pištite

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se pojavio večeras u Narodnoj skupštini RS baš u trenutku kada je trajala pauza i kada se nije znalo da li će sednica parlamenta biti nastavljena u naloj ili velikoj sali.

Novinarima je ubrzo otkrio zašto se pojavio baš u tom trenutku, ali nije objasnio kako se tu gotovo istovremeno našla i premijerka Željka Cvijanović.

- Po Ustavu, predviđeno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik RS može da bude predlagač određenih zakona. Ja sam ranije predložio Zakon o solidarnosti za decu obolelu od teških bolesti. Iz tog razloga sam večeras ovde. Sada je rasprava završena o toj tački. Uveren sam da će biti usvojena i da je to za dobrobit deci i porodicama. Uneće reda, a ne haotično skupljanje za decu - rekao je Dodik za N1.

Na pitanje novinara kako komentariše dešavanja u parlamentu, Dodik je pitao: "Šta se dešavalo?". Na novinarsku konstataciju da je došlo do blokade rada Skupštine, predsednik RS je odgovorio:

- To nije vest. Vest je da radi skupština. Radi u zgradi Skupštine. A to što je u Maloj sali je isključivo iz pristojnosti. Neki koji su mislili da će se primeniti neke mere represije, fizičko iznošenje koje bi bile atraktivne novinarima, nisu to doživeli. Kao pristojni ljudi prešli smo u Malu salu.

Dodaje da je "sreća što Skupština ima nekoliko sala".

Da je ipak bio dobro upućen u ono što se dešavalo tokom dana u parlamentu pokazuje komentar na potez opozicije da pištaljkama nakratko prekine sednicu.

- Razumem da je za potrebe medija atraktivnije poslati priču o pištaljkama. Neka se oni sami pogledaju kako ružno izgledaju kada pište. To je njihov problem i ja ih ohrabrujem da rade na ovaj način - rekao je predsednik Srpske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.