Dodik odbio da se rukuje sa Morin Kormak u Donjoj Gradini

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odbio da se rukuje sa Morin Kormak u Donjoj Gradini

Predsednik RS Milorad Dodik je na komemoraciji za žrtve ustaških zločina koja je održana u Komemorativnom centru Donja Gradina, u nedelju, odbio da se rukuje sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Morin Kormak.

Dodik se rukovao sa svima, čak i sa političkim oponentima Mladenom Ivanićem i Borislavom Borenovićem, ali ne i sa ambasadorkom SAD u BiH.

Dodik je, nakon što su ga SAD stavile na svoju "crnu listu", nedavno istakao da je Morin Kormak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << američka ambasadorka u BiH, nepoželjna osoba na teritoriji RS.

On je istakao da će da traži od Ministarstva inostranih poslova BiH da je proglasi personom non grata i na teritoriji BiH.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak rekla je da je došla u nedelju u Donju Gradinu da bi odala počast svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Kormakova je izrazila nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima, prenosi Srna.

Prema njenim rečima, bitno je da se oda počast žrtvama i svim građanima Srpske i BiH koji su ovde propatili.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.