Dodik o satanizaciji Srba

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik o satanizaciji Srba

Dejtonski balans je jedini način za funkcionisanje BiH, ocenio Milorad Dodik i dodao da je na sceni stalna satanizacija srpskog naroda od sarajevskog političkog kruga i medija.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je "na sceni" stalna satanizacija srpskog naroda od sarajevskog političkog kruga i medija, ali i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je dejtonski balans jedini način za funkcionisanje BiH, i da pokušaj građenja BiH s jakim unutrašnjim kompetencijama neće proći.

Dodik je, na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predstavnicima akademske zajednice, poručio da su Sud i Tužilaštvo BiH vaninstitucionalne, vandejtonske i vanustavne institucije nametnute od visokog predstavnika i da, ukoliko neko hoće da ima Sud i Tužilaštvo na nivou BiH, mora sa RS da napravi sporazum o tome.

Milorad Dodik je poručio da su politikolozi i sociolozi sa kojima je razgovarao o važnim društvenim temama u Srpskoj, BiH i EU, podržali animiranje akademske zajednice kroz konsultacije o važnim pitanjima za Srpsku.

Dodik je najavio nove sastanke 6. i 7. jula u Trebinju, ističući da je jedini kriterijum za izbor učesnika u ovim konsultacijama bila stručnost, preneli su banjalučki mediji.

"Na ovim konsultacijama potvrđeno je veliko interesovanje akademske zajednice za sva društvena pitanja o kojima je bilo reči, ukazivanje na puteve moguće dodatne stabilizacije Srpske u okviru političkog sistema u kojem deluje, odnose prema EU i način na koji treba posmatrati te procese, kao i potreba jačanja i okupljanja oko srpskog nacionalnog identiteta ili njegove rehabilitacije", istakao je predsednik Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.