Dodik o napadu na kolonu JNA u Tuzli: Kukavička zaseda na Brčanskoj malti 28 godina bez kazne

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2020, 18:11

Dodik o napadu na kolonu JNA u Tuzli: Kukavička zaseda na Brčanskoj malti 28 godina bez kazne

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sramni i kukavički napad iz zasede na pripadnike bivše JNA 15. maja 1992. godine u Tuzli - zločin sa predumišljajem, koji ni 28 godina kasnije nije dobio sudski epilog Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sramni i kukavički napad iz zasede na pripadnike bivše JNA 15. maja 1992. godine u Tuzli - zločin sa predumišljajem, koji ni 28 godina kasnije nije dobio sudski epilog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << -Evidentno je da je ovo gnusno ubistvo pripadnika bivše JNA u Tuzli, kada je u mirnom i dogovorenom izlasku iz kasarne „Husinska buna“ ubijeno 54 vojnika i ranjeno njih 44, učinjeno sa predumišljajem i da je bila pripremljena zaseda na konvoj na Brčanskoj malti, što je sramni i kukavički potez tadašnjih pripadnika muslimanskih paravojnih formacija, istakao je Dodik.On je naglasio da je sramno i da Tuzla 15. maja slavi mučko ubistvo iz zasede mladih, nevinih vojnika tadašnje JNA, dok su pre 28 godina sa ulica njihovog grada bageri kupili ugljenisana tela mladića.-Za ovaj zločin, sve do danas, niko nije kažnjen, iako se tačno znaju imena i prezimena nalogodavaca i izvršilaca masakra na Brčanskoj malti, a gotovo tri decenije kasnije, zločin i dalje traje, jer se u Tuzli 15. maj i dalje obeležava kao „Dan odbrane“, nevine žrtve proglašavaju za agresore, a zločinci slave kao heroji, istakao je Dodik.Foto TanjugOn je konstatovao da je ovo, nažalost, još jedan u nizu zločina nad Srbima bez kazne.Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da zločin u Tuzlanskoj koloni, Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao i zločin nad Srbima u Sijekovcu, ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, srpskog policajca u Policijskoj stanici u Sarajevu Pere Petrovića oslikava karakter rata u BiH.-Posle ovih zločina, počinje masovno stradanje i etničko čišćenje srpskog naroda sa vekovnih ognjišta na području tadašnje BiH. Nikada ne smemo da zaboravimo sve te naše heroje koji su dali najvrednije - svoje živote i delove tela, za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda. Ti zločini su duboko urezani u naše pamćenje i ostaće vječna opomena današnjim i budućim generacijama, poručio je Dodik.Dodik je naglasio da srpski narod treba da bude ponosan na svoje heroje i sa dostojanstvom se seća svih žrtava koje su pale za Republiku Srpsku.Muslimanske jedinice u Tuzli napale su 15. maja 1992. godine kolonu JNA i, prema zvaničnim podacima, ubile najmanje 54 vojnika, a ranile 44, prekršivši dogovor prema kojem je kolona, koja je kao i ostale jedinice JNA napuštala BiH, trebala da mirno ode iz grada.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Najava događaja za petak, 15. maj 2020. godine

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2020, 07:01

BIJELJINA – U 11.00 časova u okviru obilježavanja 28 godina od stradanja 54 pripadnika JNA u Tuzli ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović položiće vijenac na Spomen-kosturnicu na groblju Pučile. KOTOR VAROŠ – U 11.00 časova ministar privrede i preduzetništva...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.