Dodik nezadovoljan odlukom švajcarskih vlasti

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik nezadovoljan odlukom švajcarskih vlasti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikujući odluku da Naser Orić bude izručen Bosni i Hercegovini ocenio je da bi narod na referendumu u RS trebalo pitati da li prihvataju Sud i Tužilaštvo BiH.

Dodik smatra da je Tužilaštvo BiH tražilo izručenje Nasera Orića da bi ga pustilo na slobodu, kao što je uradilo sa Ejupom Ganićem i komandantom Armije BiH Jovanom Divjakom, preneo je Klix.ba.

"Ovde se radi o političkoj pokvarenosti. Tužilaštvo BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za RS i njenog predsednika i institucije su mimo ustava nametnuti”, rekao je Dodik. On je dodao da će zbog ove odluke naredne sedmice preduzeti određene korake.

"U narednoj sedmici ću odmeriti odnos prema ovom pitanju i tražiti izjašnjenje Narodne skupštine Republike Srpske prema određenim aktivnostima koje će se odnositi na vraćanje ranijim stavovima da treba narod na referendumu pitati da li prihvataju ovakve institucije", dodao je Dodik. Dodik kaže da ako čitava srpska populacija smatra, oseća ili zna da postoji Orićeva krivica, onda Tužilaštvo BiH ne može ovako da radi.

On smatra da je sigurno da će narod reći "ne" Tužilaštvu BiH i Sudu BiH i navodi da će na bazi ovoga predložiti zakon kojim bi svaka odluka ili zakon na nivou BiH bili primenjivani u Republici Srpskoj samo ako ih potvrdi parlament RS-a. On je pozvao srpske predstavnike u Veću ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH da se uozbilje, jer je put kojim idu, kako je rekao, “nacionalna izdaja”.

Dodik Tužilaštvu BiH zamera i što je izuzelo predmet od bijeljinskog tužilaštva koje je započelo istragu u ovom slučaju. "Ako je Tužilaštvo BiH spremno da ignoriše zločine nad Srbima, a brani zločince koji su cinili zločine nad Srbima - to nam sigurno ne treba", zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dodik: Narod treba pitati da li prihvata sud BiH

Izvor: RTS, 25.Jun.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikujući odluku da Naser Orić bude izručen Bosni i Hercegovini ocenio je da bi narod na referendumu u RS trebalo pitati da li prihvataju Sud i Tužilaštvo BiH. . Milorad Dodik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.