Dodik nakon sastanka sa episkopom banjalučkim Jefremom: Ubrzati izgradnju rusko-srpskog centra u Banjaluci

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik nakon sastanka sa episkopom banjalučkim Jefremom: Ubrzati izgradnju rusko-srpskog centra u Banjaluci

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će biti intenzivirana izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci kako bi on što pre bio završen.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka sa episkopom banjalučkim Jefremom, Dodik je rekao da će u narednih četiri do pet godina, u okviru pravoslavnih hramova širom RS biti izgrađena obdaništa, tamo gde za to postoje uslovi, prenosi Fena.

On smatra da bi se time dala nova dimenzija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) koja, kako je ocenio, ima vrlo važnu ulogu u društvu, u pogledu obrazovanja najmlađih.

Sastanku s episkopom Jefremom, uoči pravoslavnog Božića, prisustvovala je i predsednica RS Željka Cvijanović.

Dodik i Cvijanović večeras su prisustvovali večernjoj službi u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, kao i osveštanju badnjaka.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.