Dodik mijenja priču: Spremni smo da sjednemo s Bošnjacima i Hrvatima, ali bez stranaca

Izvor: SandzakPress.net, 05.Avg.2021, 17:39

Dodik mijenja priču: Spremni smo da sjednemo s Bošnjacima i Hrvatima, ali bez stranaca

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik očito mijenja priču i traži izlaz iz uvedenog bojkota nakon nametanja od visokog predstavnika Valentina Inzka zabranje negiranja genocida. Dodik je poslije današnjeg sastanka u Beogradu kazao kako je “možda je vrijeme da se sjedne”. “Mi smo spremni da sjednemo sa političkim predstavnicima Bošnjaka i Hrvata, bez modeliranja od strane stranaca i da vidimo na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << način da dogovorimo prevazilaženje ove situacije”, kaže Dodik. Iako u toj izjavio izbjegava visokog predstavnika u jednoj drugoj izjavi, samo sat ranije, najavio je sastanak s novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, ali je to predstavio kao posve drugačiji kontekst. “Sastat ćemo se sa Schmidtom kao bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke na Jahorini”, kazao je Dodik navodeći da će s njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj. Dodik nije precizirao kada će taj sastanak biti održan. On je za Schmidta rekao da je on čovjek koji ima nesumnjivo veliko iskustvo, ali kao visoki predstavnik nema legitimitet. Izvor: klix.ba The post Dodik mijenja priču: Spremni smo da sjednemo s Bošnjacima i Hrvatima, ali bez stranaca appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Dodik mijenja priču: Spremni smo da sjednemo s Bošnjacima i Hrvatima, ali bez stranaca The post Dodik mijenja priču: Spremni smo da sjednemo s Bošnjacima i Hrvatima, ali bez stranaca appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaferović: BiH ide dalje i postat će efikasna država, Dodik je neznalica i neka ga je stid i sram

Izvor: SandzakPress.net, 05.Avg.2021

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na manifestaciji Odbrana BiH – Igman 2021. kazao je da je ovo za nas vrlo važan datum. – Pobjeda Armije Republike BiH je vrlo važna i značajna za slobodu kakvu danas živimo. Pobjeda Armije u toj bici na Igmanu je spriječila potpunu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.