Dodik kao svedok odbrane Karadžiću

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik kao svedok odbrane Karadžiću

Sarajevo -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik svedočiće 9. aprila pred Haškim tribunalom kao svedok odbrane na suđenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću.

"Dodik će svedočiti 9. aprila kao svedok odbrane Radovana Karadžića. Još nije poznato o kojim događajima bi Dodik trebalo da svedoči", rekla je agenciji Fena portparolka Sekretarijata i sudskih veća Haškog tribunala Magdalena Spalinjska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na suđenju Karadžićuu, koji se sam brani pred Haškim sudom, od sredine oktobra prošle godine, kada je počeo dokazni postupak, saslušano je 105 svedoka.

Optužnica tereti Karadžića za genocid u Srebrenici, progon nesrpskog stanovništva u BiH, teror nad civilima u Sarajevu snajperskim delovanjem i granatiranjem i za uzimanje pripadnika misije UN za taoce.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hag potvrdio: I Dodik za Karadžića

Izvor: Mondo, 28.Mar.2013

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik svedočiće 9. aprila pred Haškim tribunalom kao svedok odbrane na suđenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću, saopštio je danas taj sud..."Dodik će svedočiti 9. aprila kao svedok odbrane Radovana Karadžića. Još nije poznato o kojim događajima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.