Dodik jedini sme da kaže ne, ostali na Balkanu kukavice

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik jedini sme da kaže "ne", ostali na Balkanu kukavice

Politički analitičar iz SAD Stiven Mejer izjavio je da su političari na Balkanu često u zabludi, opijeni obožavanjem EU i SAD, ocenivši da jedino predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zna da "ne leti glava sa ramena" ako se kaže "ne".

Mejer je Srni rekao da bi svaki lider na Balkanu trebalo da odnos sa EU gradi na relnosti, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mora da podrazumeva interes sopstvene države i naroda.

- Prema mojoj proceni, jedini političar na ovom prostoru koji to razume je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji zna "da ne leti glava sa ramena" ako se kaže "ne" - kaže Mejer.

Kada je reč o Srbiji, Mejer navodi da novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić mora da dokaže da stvarno postoji razlika između njega i Borisa Tadića, koji napušta ovu funkciju.

- Nikolić može da uspe kao predsednik samo ako može jasno da da do znanja da ponekad može da kaže "ne" Briselu i Vašingtonu, ali, za sada, njegove izjave nisu ohrabrujuće - rekao je Majer, koji je i bivši šef CIA za Balkan.

Prema njegovim rečima, to nije problem specifičan samo za Srbiju i Nikolića, već je to nedostatak većine političara na Balkanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.