Dodik jasan: To je uvreda za Republiku Srpsku

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 00:21

Dodik jasan: "To je uvreda za Republiku Srpsku"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da izjava predsednika Crne Gore Jakova Milatovića o BiH predstavlja uvredu za Republiku Srpsku.

''Njegova izjava da će posetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma'', naveo je Dodik na mreži X.

Dodik je rekao da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

"Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH", naveo je Dodik.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom. Milatović je komentarišući nedavnu Dodikovu posetu Crnoj Gori, rekao da mu je njegov dolazak bio ''pomalo čudan''.

"Gospodin Dodik je predsednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu celovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena", rekao je predsednik Crne Gore, prenele su ranije Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.