Dodik i Vučić: Jaka Srbija interes Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i Vučić: Jaka Srbija interes Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je ekonomski jaka, politički stabilna i u evropske procese integrisana Srbija od najvišeg nacionalnog interesa za Srpsku, srpski narod i građane koji žive u Republici Srpskoj, a što nije protivno interesima BiH.

Posle sastanka sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Dodik je domaćinu i Vladi Srbije zahvalio na podršci Dejtonskom mirovnom sporazumu, kao i dogovorima unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH.

  Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

 

"Stabilna, ekonomski jaka Srbija je od najvišeg državnog i nacionalnog interesa za Republiku Srpsku. Samo integrisana Srbija na putu ka EU može da osigura dovoljno komotnu poziciju Srpskoj, koja deli osnovne ciljeve evropskih integracija, mira i bezbednosti svih u regionu", naglasio je Dodik.

 

On je poručio da Republika Srpska neće dati BiH saglasnost za priznavanje samoproglašene nezavisnosti Kosova, te da ostaje posvećena podršci zvaničnoj politici Beograda.

 

Vučić je rekao da Srbija, kao garant provođenja Dejtonskog sporazuma, čvrsto stoji na stanovištu poštovanja tog sporazuma, pružajući podršku Republici Srpskoj i očuvanju ustavnopravnog poretka BiH.

 

"Naša namera je da se angažujemo i ne rušeći bilo koga gradimo što bolje odnose Srbije i Srpske", rekao je Vučić nakon sastanka sa predsednikom Srpske u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.